Brug for lidt ekstra kredit?

bedste kreditkort

Langt de fleste mennesker har et kreditkort. Og en del har mere end ét. Det kan der være mange grunde til. Og ikke mindst fordele ved. Det kan være det ene kort er til forbrug og det andet til større køb. I et parforhold kan man have et kort til eget forbrug – og et fælles til mad, møbler og andre nødvendigheder. Men det kan også være, at man har forskellige bankforbindelser og dermed også forskellige kreditkort. 

Brug det med omtanke

Uanset hvad årsagen er, kan der være mange gode grunde til at have mere end blot et enkelt kreditkort. Men det bør bruges med omtanke. Bruger du den kredit der er tilknyttet kortet skal den naturligvis betales tilbage. Det er ikke en uendelig adgang til penge, og det er bedre at have en konto i plus end minus. Til gengæld er et kreditkort en glimrende buffer til uforudsete udgifter – eller hvis du trænger til lidt forkælelse i hverdagen. 

Hvilket kort skal du vælge? 

Er du kommet til den erkendelse, at du har behov for et kreditkort? Så vurder samtidig hvor stor kredit du har brug på det i samme forbindelse. Så undgår du at havne i et økonomisk uføre, samtidig med at du får nogle økonomiske fordele. Næste udfordring er at finde ud af hvilket kort du skal vælge. Der findes et væld af forskellige former for kreditkort fra mindst ligeså mange udbydere. Så valget kan være svært. Men hvad er det bedste – og hvad er det bedste for dig? 

Få et godt overblik over udvalget

Det kan være svært at overskue, hvad der er det bedste kreditkort. Skal det også være det billigste, er der straks flere parametre at være opmærksom på. Heldigvis findes der en række steder – ikke mindst online – hvor de forskellige muligheder præsenteres og sammenlignes. Her kan du i ro og mag få et overblik over udvalget. Du kan både se udbydere og hvilke typer af kort de tilbyder. Ud over de helt gængse kreditkort kan du også nogle steder vælge særlige firmakort, hvis du har behov for det. Der er også kreditkort hvor der er tilknyttet diverse former for bonus, rabat eller cashback. Overvej om det er noget du overhovedet vil gøre brug af inden du ansøger om denne type af kort. 

Søg – enkelt og hurtigt

Når du har fundet frem til det kort du synes passer bedst til dig, er det blot at ansøge. Det er rimelig ligetil. Det eneste det stort set kræver er, at du er over 18 år. Dog er der visse faktorer, der kan have indvirkning på, hvilken type af kreditkort du kan få. Er de for eksempel registreret i RKI kan det give problemer og det samme gælder, hvis du er registreret som dårlig betaler andetsteds.